mobiliteit Parkeerplaats

Hospice, Zorg, Verpleging, Ouderen

Mobility-as-a-Service is een opkomende vorm van dienstverlening die rekening houdt met het veranderende vervoersscenario in de samenleving. Aangezien de samenleving steeds mobieler is geworden, is het idee binnen verschillende sectoren besproken. Aldus werd een mobiliteits-als-dienst-strategie gedefinieerd. De strategie is erop gericht de vervoerskosten te minimaliseren en tegelijkertijd mobiliteitsdiensten te verlenen om mensen met een handicap in staat te stellen gemakkelijker toegang te krijgen tot het openbaar vervoer.

Diensten zoals hulp aan gehandicapten die hun onafhankelijkheid willen herwinnen, hun een gevoel van onafhankelijkheid geven door hen te helpen werk te vinden in een baan naar keuze, hen voorzien van passen voor openbaar vervoer voor bus- en treinreizen, helpen bij het vinden van veilige openbare parkeerplaatsen, en helpen bij het vinden van veilige recreatie, vrijetijdsbesteding en activiteiten buitenshuis.

De eerste mobiliteitsinspanning was gericht op mensen dieWDiin staat waren door het plaatsen van openbare aankondigingen in de betaalde kranten om de lezers te informeren over openbare recreatiefaciliteiten die in hun gemeenschappen werden aangeboden, zodat de mensen de gelegenheid zouden hebben van hun diensten gebruik te maken zonder te voet te hoeven reizen. Aangezien deze inspanningen niet veel publiciteit kregen, werden zij niet volgehouden. Tegenwoordig zijn deze diensten echter voor iedereen zonder onderscheid toegankelijk en is de strategie bij het grote publiek bekend geworden.

Parkeerplaatsen zijn steeds toegankelijker geworden voor mensen met een handicap.voucherParkeerplaatsen voor mensen met een handicap zijn te vinden in veel lokale instellingen. De dienst gehandicaptenparkeerplaatsen biedt gereserveerde parkeerplaatsen aan mensen die niet vrij tussen verschillende plaatsen kunnen lopen. Zij kunnen in aanmerking komen voor een aangepaste parkeerplaats of de gehandicaptenparkeerkaart. Parkeerplaatsen die speciaal zijn ontworpen voor mensen met een handicap zijn te vinden op ziekenhuisparkeerplaatsen, aangeraakte openbare parkeerplaatsen, catwalks van winkelcentra, luchthavens en andere openbare voorzieningen, met name in gebieden met veel verkeer.

Aangezien de behoefte aan gehandicapten steeds groter wordt, is het niet meer dan logisch dat de parkeerdiensten gelijke tred houden. Dit gebeurt reeds in sommige steden waar speciaal aangewezen parkeerplaatsen worden aangelegd voor mensen met een handicap. Dit plan is ingevoerd om tegemoet te komen aan het groeiende aantal gebruikers die gebruik willen maken van aangepaste parkeerplaatsen. Deze parkeerterreinen voorzien niet alleen in de behoeften van mensen met een handicap, maar ook in die van andere mensen die er wellicht ook behoefte aan hebben.

De vraag naar geschikte parkeerplaatsen voor mensen met een handicap neemt toe en na handhaving van de bestaande parkeervoorzieningen zullen de mensen gebruik blijven maken van het openbaar vervoer om naar hun dichtstbijzijnde openbare voorziening te reizen. Waarschijnlijk is de toenemende bewustwording van de aanzienlijk nuttige rol van parkeerplaatsen voor mensen met een handicap om hen te helpen veilig van en naar hun laatste halte te reizen, te danken aan het feit dat de geverfde straten worden gebruikt om andere gebruikers aan te duiden en niet geparkeerde auto’s.

Accessoires voor de gehandicaptenparkeerservice omvatten voldoende plaatsen voor het in- en uitrijden van de gebruiker met zijn geleidevoertuig, misschien een rolstoel of de verbeterde handbike. Aan de achterzijde van het pand kunnen extra parkeerplaatsen worden aangelegd voor de verschillende mobiliteitsvoertuigen. Het luiden van een bel of het slaan van een alarm kan bijvoorbeeld geschikt zijn om een gehandicapte te signaleren wanneer hij een parkeerruimte passeert of een gebouw in- of uitrijdt.

Aangezien steeds meer mensen met een handicap zich met de auto willen verplaatsen, moeten er passende parkeervoorzieningen komen. Daarom moeten waar mogelijk, bij voorkeur in woonwijken, speciaal ontworpen parkeerplaatsen voor gehandicapten worden aangelegd en onderhouden. Er is een reden om voor te stellen dat de gehandicaptenparkeerplaats wordt omgeven door palen en apart wordt ingericht voor de toegankelijkheid voor rolstoelen.

Het is echter jammer wanneer mensen met een handicap gedwongen worden hun auto illegaal te parkeren. Gelukkig kunnen zij dankzij de diensten van speciaal ontworpen parkeerplaatsen hun auto’s vertrouwelijk parkeren. De eigenaars kunnen hun auto’s op deze parkeerplaatsen parkeren in de wetenschap dat niemand anders bereid is de plaats in te nemen.  Mobiliteitsadvies

Bij het ontwerp van de parkeerterreinen zelf moet rekening worden gehouden met de toegankelijkheid van de parkeerruimte voor de gebruikers. Details en specificaties moeten vanaf het begin in aanmerking worden genomen. Postways moeten worden voorzien van oprijplaten en hopelijk ook van leuningen. De oprijplaat moet hoog genoeg zijn om rolstoelen gemakkelijk te laten in- en uitstappen.

De omgeving moet zo worden ingericht dat de geparkeerde auto’s geen hinder of, erger nog, schade veroorzaken aan het nabijgelegen gebouw. De parkeerplaats zelf moet zo voetgangersvriendelijk mogelijk worden gehouden. Het omliggende gebied moet een grote verkeerscapaciteit voor voertuigen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.