Wat is een bedrijfsadviseur?

Sales consultancy

 

 

 

 

Sommige consultancy’s zijn gespecialiseerd in één bepaald gebied, terwijl anderen op algemeen niveau werken met bedrijven van alle soorten en maten. Zij kunnen generalisten zijn als zij geen bepaald gebied van deskundigheid hebben, of specialisten als zij wel een specifiek gebied hebben. Een corporate sales consultancy is een recruiter die gespecialiseerd is in grote ondernemingen. Hij of zij bereidt functiebeschrijvingen voor, voert sollicitatiegesprekken en beoordeelt kandidaten om de meest geschikte voor die banen voor te bereiden. Soms zal de consultant ook dienen als adviseur voor bedrijven die behoefte hebben aan overnames of bedrijfsreorganisaties.

Adviseurs kunnen in vele soorten bedrijven en bedrijfstakken werk vinden. Zij kunnen werken via agentschappen, zij kunnen in dienst zijn van adviesbureaus, of zij kunnen door een bedrijf in dienst worden genomen om advies en raad te geven aan dat bedrijf. Een consultant fungeert altijd als de meester van de situatie, analyseert het project, zoekt naar een efficiënte manier om het doel te bereiken, en biedt een effectieve strategie om dat doel te bereiken.

Consultants hebben veel verschillende functies, die variëren naar gelang van het bedrijf of de bedrijfstak waarin zij werkzaam zijn. Zij kunnen fungeren als gewone werknemers, andere werknemers helpen met cv’s en het inhuren van zo’n persoon kan een bedrijf helpen internationaal te groeien. Consultants die buiten de conventionele en traditionele werkgelegenheid werken, kunnen niet-georganiseerd en niet-gecertificeerd zijn om concurrerend te blijven.

Consultants in de arbeidsbemiddeling verdienen, hoewel ze misschien geen regelmatige looncheques verdienen, toch een behoorlijk inkomen. Deze mensen hebben al een gezondheids- en levensverzekering, 401(k) matching fondsen, en andere voordelen. Het is een uitstekende manier om te sparen voor het pensioen. Dit soort consulting inspanningen worden ondernomen door individuen, die reeds ervaring hebben opgedaan in dat specifieke gebied. Het is heel gebruikelijk voor consultants om hun eigen bedrijf op te richten na het succes van hun carrière, dus het verkrijgen van een eigen bedrijf is niet nodig; ze hebben al de nodige referenties.

De minimale opleidingseis voor consultants in welke bedrijfstak dan ook, is gewoonlijk een bachelordiploma in een specialisatiegebied. Er zijn er een paar die een masterdiploma hebben, zoals een diploma planning of overheidsbeleid. Zij zijn in staat organisaties te helpen hun talent doeltreffender te beheren. Computer, StrategicComputer Applications, Event Planning, Accounting en Financeop het gebied van bedrijfskunde, zijn er veel hogescholen en universiteiten die zijn het aanbieden van twee jaar graden verschillende gebieden, zoals Business Administration, Economisch Management, Management, Marketing en Bestuurskunde.

Een student kan ook training verwachten in onderzoek, schrijven, interviewen, administratie en vele andere gebieden die deel uitmaken van het advieswerk. Ook zal de student geïntroduceerd worden bij verschillende mensen in de bedrijfswereld zoals concurrenten, werknemers en verkopers. De combinatie van veldwerk uit de eerste hand en studie maakt het advies van deze personen van onschatbare waarde.

Verschillende bedrijven hebben verschillende aandachtsgebieden. Bepaal het interessegebied van je gewenste werkgever. Vaak zal de werkgever geen idee hebben naar welke specifieke functie je op zoek bent, dus het gekozen studiegebied moet specifiek zijn en groot genoeg om veel verschillende mogelijkheden te omvatten. Het is altijd beter om een vakgebied te kiezen waarin je niet ontelbare uren hoeft te investeren om een specifieke functie te krijgen.

Bedrijven kunnen vragen om een baan voor het leven, wat nooit een slechte zaak is. De tarieven voor levensverzekeringen zijn de laatste jaren echter aanzienlijk gestegen. Bedrijven verwachten dat actuariële wetenschappen en wiskunde in de toekomst zeer belangrijk zullen zijn. Dit zijn zeer belangrijke vakken om te beheersen voor toekomstig succes in de carrière.

Hoewel de honoraria om actuaris te worden duur zijn, is het een zeer lonend beroep en biedt een goed leven voor degenen die genieten van dit werk. Dit type carrière is perfect voor mensen die graag problemen oplossen en een analytische kijk op situaties hebben. Als je van plan bent actuaris te worden, doe dan eerst onderzoek naar het vakgebied en ontdek de verdienmogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.